Workshop Raku stoken (2 dagen)

Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk (sterk) craqueleert. De craquelé is zwartgekleurd. Eerst wordt een (gebakken) werkstuk geglazuurd. Daarna wordt het in een gasoven zeer snel tot op een temperatuur van ca. 1000 °C gebracht. Het werkstuk wordt uit de oven gehaald en aan de buitenlucht blootgesteld. Door de snelle afkoeling craqueléert het glazuur. Vervolgens wordt het werkstuk in een zaagselton gelegd. Het zaagsel ontbrandt en veroorzaakt rook. De rook trekt in de craquelé. Deze workshop bestaat uit 2 dagen verdeeld over meerdere dagen (ivm drogen en biscuit bakken). Op dag 1 worden de werkstukken gemaakt waarna ze moeten drogen en biscuit gebakken. Op de 2e dag begint het glazuren en kunnen de werken Raku gestookt worden. 
 
Workshop Raku stoken (1 dag)
Tijdens de workshop raku stoken in 1 dag wordt u geinformeerd over Raku. Er wordt gebruik gemaakt van handgedraaide biscuit gebakken vaasjes. Maximaal 2 vaasjes per persoon worden door de deelnemers met raku-glazuur beschilderd. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Kosten van de workshop incl. 2 vaasjes, gebruik van materialen, glazuur, een lekker hapje en een drankje tussendoor: Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier des Kleis via info@atelierdeskleis.nl of via telefoonnummer 06-53635511.